Szórásmérés

Tovább

Új csúcs berendezés

Zygo NewView™ 7100

Tovább

Interferometrikus felületvizsgálat
Az interferometrikus felületizsgálat egy kontaktus nélküli profilozási módszer. A mérés biztonságos, nem destruktív és rendkívül pontos.
Optikai bevonatok minősítése
Ahhoz, hogy egyre jobb és minőségibb optikai eszközöket gyártsunk, fontos hogy ismerjük ezen eszközökben található lencsék tükrök felületének tulajdonságait.
Fényszórás mérés
Az egyenesen haladó fénysugár, amennyiben az utjába valamilyen részecske kerül részlegesen szóródik. Ennek a szórásnak az mértékétől és egyéb más paraméterektől függően határozhatunk meg a fénysugár utjában lévő részecskéről adatokat.
Optikai homogenitás mérés
Méréseket végezünk az optikai felületek, a belső homogenitás, anyagösszetétel, optikai tulajdonságok és szennyeződések, valamint a környezetvédelem és egészségvédelem területén

A laboratóriumról

Lézeres méréstechnikai és környezetvédelmi szolgáltató laboratórium. A laboratórium az intézetben kifejlesztett és pályázati támogatásból beszerzett mérőműszerek és eszközök segítségével végez lézeres és környezetvédelmi méréseket külső megrendelésre.Eszközparkunk az alábbi készülékeket tartalmazza: - ZYGO New View 7100 interferometrikus háromdimenziós felületi profilelemző berendezés, amely alkalmas az optikai és egyéb felületek nagyfelbontású mérésére, a felületi topológia, síkszerűség és a különböző léptékű érdességi paraméterek meghatározására. - Lézeres szórásmérő berendezés az optikai elemek belső homogenitásának vizsgálatára nagy dinamika tartományban. Renishaw 1000 mikro-Raman spektrométer anyagok összetételének, szennyeződéseinek és ezek eloszlásának roncsolásmentes meghatározására akár nagyon alacsony koncentrációban is. - Jobin Yvon Fluorolog FL322 fotolumineszcencia spektrométer optikai emissziós spektrumok mérésére az ultraibolya, látható és infravörös tartományokban, az anyagok optikai tulajdonságainak és elektronszerkezetének meghatározására. A fenti berendezésekkel a megrendelők igényei szerint célirányos méréseket végezünk az optikai felületek, a belső homogenitás, anyagösszetétel, optikai tulajdonságok és szennyeződések, valamint a környezetvédelem és egészségvédelem területén. A laboratórium ISO9001 minősítéssel rendelkezik.

Array