SZFI Hírek

Legtöbbre értékelt hírek

  • Nincs még pozitív értékelést kapott hír. Kérjük, értékelje a hírt, amit megtekintett a hír alatt található értékelő gombokkal!

SZŰRŐK:

Év:

Kategória:

Nyelv:

2018. 10. 03.

NOVA Admin
Tudományos
Szimpózium Max Planck emlékére
Az MTA központi épületében 2018 október 10-11-én kiemelkedő tudományos eseményre kerül sor. A kétnapos szimpózium apropója Max Planck 160 éves születésnapja és 100 éves Nobel-díja.
Hír megtekintése
2018. 08. 08.
© MTVA Duna Médiaszolgáltató Zrt. Közszolgálati Médiaakadémia Alapítvány
NOVA Admin
Tudományos
Kvantuminformatika az M5-ön
A Wigner FK SZFI Kvantumoptikai és Kvantuminformatikai Osztályának Kvatuminformatikai Csoportja szerepelt az M5 Tudomány minden napra 2018. augusztus 6.-i adásában.
Hír megtekintése
2018. 03. 07.
© Nature Photonics, 2018
NOVA Admin
Tudományos
Femtoszekundumos röntgenholográfia - kollégáink cikke a Nature Photonics címlapján
Az atomi szerkezet meghatározása alapvető fontosságú a természettudományok minden ágában (kémia, biológia, fizika stb.). E feladatra a leggyakrabban használt módszer a röntgendiffrakció. Azonban ez nem könnyen alkalmazható kicsi nem periodikus rendszerek vizsgálatára. Ezen túl a röntgen diffrakciós mérések eredményeképpen adódó szórási képek kiértékelése is problematikus a módszerben inherensen hiányzó fázis-információ miatt.
Hír megtekintése
2018. 02. 16.
© Spoonful of Sugar
NOVA Admin
Tudományos
Hogyan hozzunk ki legtöbbet egy konferenciából?
Érdekes összeállítás jelent meg a NatureJobs Blogon arról, hogyan hozhatunk ki legtöbbet egy konferenciából. Fiatal kutatóknak ajánljuk.
Hír megtekintése
2018. 02. 08.
(c) Wigner FK
NOVA Admin
Tudományos
Megalakult a HunQuTech konzorcium
A konzorcium, amelyet a Wigner FK vezet, tagjai között vannak a BME TTK Fizikai Intézet, a BME Villamosmérnöki és Informatikai Kar és az ELTE TTK Fizikai Intézet kvantumfizikai kutatócsoportjai, valamint az ipar részéről a Bonn Hungary Elektronikai Kft., a Femtonics Kft., a Nokia Bell Labs, valamint az Ericsson Magyarország. A konzorcium nyitórendezvényére 2018. február 7-én az MTA Székházában került sor.
Hír megtekintése
2018. 01. 03.
MTVA
Bakonyi Imre
Tudományos
Vida Ádám doktorandusz előadása a nanorészecskékről az M5 tévécsatorna Mindenki Akadémiája műsora keretében
Vida Ádám ELTE-s Ph.D. hallgató (témavezetője: Varga Lajos, MTA Wigner FK SZFI) nemrégiben élvezetes előadást tartott a nanorészecskékről a Mindenki Akadémiája műsor keretében, ami megtekinthető az interneten.
Hír megtekintése